Algemene voorwaarden

(De volgende voorwaarden bevatten ook juridische informatie over uw rechten onder de Regeling voor verkoop op afstand en elektronische handel.)

1. Contracterende partij en toepassing
1.1 Brunobed.nl wordt beheerd door Bruno Interior GmbH.
1.2 De overeenkomst wordt gesloten met: Bruno Interior GmbH, Brunnenstr. 191, 10119 Berlijn (hierna: verkoper).
1.3 De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle leveringen, diensten en aanbiedingen van de verkoper in het kader van de online shop.

2. Taal van de overeenkomst
De contracttaal is Nederlands.

3. Overeenkomst
3.1 De presentatie van de producten in de online shop vormt geen juridisch bindend aanbod, maar een uitnodiging tot bestelling. Fouten uitgezonderd.
3.2 Door op de knop [Koop nu] te klikken, plaatst u een bindende bestelling van de producten op de bestelpagina. Het koopcontract wordt gesloten wanneer de verkoper uw bestelling accepteert door een orderbevestiging per e-mail direct na ontvangst van uw bestelling.

4. Herroepingsrecht
4.1 Het herroepingsrecht geldt voor consumenten volgens § 13 BGB (consument is de natuurlijke persoon die niet handelt voor doeleinden die verband houden met zijn handels-, bedijfs-, ambachts- of beroepsactiviteit). Als de klant een ondernemer is (§ 14 BGB), heeft hij geen herroepings- en retourrecht volgens § 312g Burgerlijk Wetboek i. V. m. § 355 (Duits Burgerlijk Wetboek).

Herroeping

Herroepingsrecht
U hebt het recht om binnen veertien dagen dit contract op te zeggen. De verkoper mag de consument vragen naar de reden van herroeping, maar de klant is niet verplicht een reden op tegeven. De opzegtermijn is veertien dagen vanaf de dag waarop u of een door u gemachtigde derde, die niet de vervoerder is, de laatste producten in bezit heeft genomen. Om beroep te doen op uw herroepingsrecht, dient u ons door middel van een duidelijke verklaring (zoals een brief per post, fax of e-mail) op de hoogte brengen van uw besluit. U kunt het bijgevoegde retourformulier voor herroeping gebruiken, maar dit is niet vereist.

Bruno Interior GmbH, Brunnenstr. 191, 10119 Berlin, Tel.: 030 - 80 80 171, Email: support@brunobed.nl

Gevolgen van de herroeping
Als de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, dan moeten wij het liefst zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen veertien dagen na de datum waarop de kennisgeving van uw herroeping van dit contract ons heeft bereikt, terugbetalen. Het gaat hier om alle betalingen die wij van de consument hebben ontvangen, inclusief verzendkosten. De verzendkosten worden niet vergoed wanneer de consument voor een andere leveringsmethode heeft gekozen dan de meest gunstige standaardlevering die door ons wordt aangeboden. Voor deze terugbetaling gebruiken we hetzelfde betaalmiddel dat u in de oorspronkelijke transactie hebt gebruikt, tenzij anders met u is afgesproken. In geen geval worden deze terugbetalingskosten in rekening gebracht. We kunnen de terugbetaling weigeren totdat we de goederen terug hebben of totdat u het bewijs heeft geleverd dat u de producten hebt geretourneerd, naar gelang welk tijdstip eerder valt. U moet de producten onmiddellijk en in elk geval uiterlijk veertien dagen na de datum waarop u ons op de hoogte stelt van de annulering van dit contract retourneren. Wanneer de consument de producten binnen deze 14 dagen geretourneerd heeft, dan valt het in het termijn. De consument hoeft alleen te betalen voor een mogelijk waardeverlies van de producten, als dit waardeverlies te wijten is aan een omgang die niet genoodzaakt is voor de inspectie van de producten.

Einde van deze herroepingsinstructie

4.2 Uitsluiting herroepingsrecht
Het herroepingsrecht is niet van toepassing op overeenkomsten:
voor de productie waarvan een individuele selectie of bestemming door de consument bepalend is of die duidelijk zijn afgestemd op de persoonlijke behoeften van de klant.

Het herroepingsrecht vervalt voortijdig voor overeenkomsten:
Verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
Producten die na levering door hun aard onherroepelijk vermengd zijn met andere producten;
Verzegelde computersoftware, waarvan de verzegeling na levering is verbroken;

4.3 Retourformulier
Herroepinsformulier bekijken

5. Extra 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie

5.1 Vrijwillig retourrecht tot 30 dagen na ontvangst van de producten

Naast het wettelijke herroepingsrecht, geven wij de consument een vrijwillig retourrecht van in totaal 30 dagen na ontvangst van producten voor alle aankopen op Brunobett.de. Net als het wettelijke herroepingsrecht geldt het vrijwillige herroepingsrecht alleen voor consumenten in de zin van § 13 BGB (Duits Burgerlijk Wetboek). Met dit herroepingsrecht kunt u zich ook na het verstrijken van de herroepingstermijn van 14 dagen (zie bovenstaande herroepingsinstructies) uit de overeenkomst terugtrekken door de producten binnen 30 dagen na ontvangst (begin van de termijn op de dag van ontvangst van de producten aan ons te retourneren.
Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen. Het uitgangspunt hierbij is dat de consument het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen.
Voor kussens, dekens en toppers moet de klant de producten zelfstandig terugsturen bij een DHL-punt voor retourzending. Wij dragen de kosten van de retourzending voor bestellingen die naar Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Zwitserland worden geleverd. Voor retourzendingen uit andere landen (bijv. Spanje of Italië) zijn de retourkosten voor rekening van de klant en het retourtransport moet door de consument worden geregeld. Het vrijwillige retourrecht geldt niet voor de aankoop van cadeaubonnen.

5.2 Indien u gebruik maakt van het vrijwillige recht op terugkeer, vindt de terugbetaling plaats op de rekening die u gebruikt heeft voor de oorspronkelijke betaling. In geval van IDEAL, wordt de terugboeking geïnstrueerd op de rekening waarvan de overschrijving/automatische incasso werd uitgevoerd. Als u met Paypal of creditcard heeft betaald, zal de terugbetaling worden gedaan op de bijbehorende Paypal/creditcard rekening.

5.3 Kussens en dekens mogen enkel worden getest in bijv. een winkel of showroom. Voor het verlenen van het retourrecht mogen deze niet worden getest (zoals bij het proefslapen).

5.4 Uw wettelijke herroepingsrecht (zie clausule B. 4.) wordt niet aangetast wanneer onze regels nageleefd worden inzake het aanvullende contractueel toegekende (vrijwillige) recht op terugkeer en blijft onafhankelijk daarvan van kracht. Tot het verstrijken van de wettelijke herroepingstermijn gelden uitsluitend de daarin vermelde wettelijke voorwaarden. Het contractueel toegekende (vrijwillige) retourrecht beperkt uw wettelijke garantierechten niet, die voor u ongehinderd blijven.

5.5 Wij behouden het recht om het vrijwillige retourrecht van 30 dagen te weigeren indien de bestelling wordt geplaatst door een persoon die voor een concurrent werkt of verbonden is met een concurrerend bedrijf. Dit geldt voor alle aangeboden producten.

6. Belangrijke opmerkingen
De goederen die worden aangeboden op www.brunobett.de worden op de website gepresenteerd in de vorm van computerafbeeldingen en digitale foto's van echte bestaande goederen. Kleine afwijkingen tussen de presentatie en de werkelijkheid vormen geen defect van de bestelde goederen.

7. Levering en verzendkosten
7.1 De verzending vindt plaats met DPD, DHL of door een koeriersbedrijf. Het transportrisico wordt gedragen door de verkoper. Levering vindt alleen plaats in bepaalde EU-landen en Zwitserland. Afzonderlijke regio's kunnen worden uitgesloten van levering.
7.2 Alle producten worden vanuit een magazijn in Duitsland verzonden.
7.3 De levering vindt na betaling plaats binnen twee tot vier werkdagen op het door de klant opgegeven afleveradres, afhankelijk van de verzendingsmethode en de plaats van levering.
7.4 Voor verzending naar adressen in Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Zwitserland worden geen verzendkosten in rekening gebracht. Verzendkosten naar andere landen kunnen ontstaan; deze worden tijdens het bestelproces weergegeven.
7.5 Wanneer de zending in delen wordt verzonden, worden de verzendkosten slechts eenmaal in rekening gebracht.

8. Prijzen en betaling
8.1 De prijzen die ten tijde van de bestelling vermeld zijn, zijn van toepassing. Voor leveringen naar Zwitserland worden de prijzen in Zwitserse franken vermeld en wordt het Zwitserse BTW-tarief van 8% gebruikt. Voor leveringen naar Duitsland en alle andere landen worden de prijzen in euro's vermeld en wordt het Duitse BTW-tarief van 19% gebruikt.
8.2 Alle betalingen en creditnota's worden verwerkt in euro's, tenzij het klanten uit Zwitserland betreft. Betalingen en kredieten van en aan Zwitserse klanten worden in Zwitserse frank verwerkt.
8.3 In geval u kiest voor een aankoop op rekening, ontvangt u de factuur als brief na levering van de producten in papieren vorm.
8.4 Wij wijzen erop dat wij waarschijnlijkheidswaarden voor uw toekomstige gedrag verzamelen of gebruiken in overeenstemming met § 28b nr. 4 van de Duitse wet op de gegevensbescherming (BDSG) om te beslissen over het aangaan, uitvoeren of beëindigen van deze contractuele relatie in het kader van het risicobeheer. Om de waarschijnlijkheidswaarden te berekenen, worden adresgegevens gebruikt

9. Vouchers
De gratis vouchers van Bruno Interior GmbH hebben een minimale bestelwaarde. De minimale bestelwaarde is afhankelijk van het bedrag van de voucher en bedraagt momenteel 200 euro voor een 25 euro voucher. De gratis verstrekte tegoedboncodes kunnen te allen tijde ongeldig worden verklaard en verliezen daarmee hun geldigheid. Er is geen aanspraak op terugbetaling. Vouchers moeten tijdens het verkoopproces worden ingewisseld. Er bestaat geen recht op terugbetaling na de aankoop. Het is verboden om gratis couponcodes door te verkopen. Bruno Interior GmbH weigert de gratis gekochte vouchers in te wisselen. Online publicatie van de code of het doorgeven ervan aan derden is ook niet toegestaan.

10. Eigendomsvoorbehoud
De producten blijven eigendom van de verkoper tot de volledige betaling is volbracht.

11. Garantie
Naast de wettelijke garantie bieden wij 10 jaar proportionele garantie op de Bruno matras, de Bruno boxspring, de Bruno slaapbank en het Bruno metaalbedf. Deze vrijwillige garantieregeling geldt net als het wettelijke herroepingsrecht alleen voor consumenten in de zin van § 13 BGB en is alleen geldig voor de eerste koper. De garantieperiode gaat in op de datum van levering.

De garantie dekt de volgende gebreken/defecten:

  • Materiële defecten en verwerkingsfouten in matrassen, boxsprings, slaapbanken en metalen bedden,
  • Verslechtering van het schuim van de matras, waardoor de schuimkern een zichtbare en permanente kuilvorming van meer dan 2 cm heeft. Dit op voorwaarde dat de matras uitsluitend is gebruikt door personen die minder dan 110 kg wegen,
  • Fabricagefout in de rits van de matrasbeschermer.

De garantie omvat geen:

  • Natuurlijke slijtage
  • Vervanging van onderdelen die niet beschadigd zijn (alleen het defecte deel wordt vervangen)
  • Defecten die zijn ontstaan door onjuist gebruik of het negeren van de onderhoudsinstructies
  • Schimmelgroei
  • Schuimverandering door vocht veroorzaakt door gebrek aan regelmatige ventilatie
  • Normale toename van de zachtheid van het schuim
  • Begeleidende en gevolgschade buiten Bruno producten

Indien een gebrek onder de garantie valt, is onze garantieverplichting het uitvoeren van reparatie of vervanging. Houd er rekening mee dat vervangende producten licht kunnen afwijken in kleur van de stof en andere productgegevens van het oorspronkelijk geleverde product. Gerepareerde of vervangende producten worden gratis geleverd.

Als alternatief voor reparatie of vervanging hebben wij het recht om de klant de huidige marktwaarde van het gekochte product te betalen. De financiële vergoeding zal gebaseerd zijn op de volgende terugbetalingspercentages volgens het jaar van gebruik:

Gebruik in jaren* 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Terugbetaling naar rato van kosten in % 100% 100% 80% 60% 40% 30% 20% 15% 10% 5%

*Het jaar van gebruik omvat het jaar van het oorspronkelijk gekochte product, en niet een vervangend product.

Als een afzonderlijk onderdeel van het Bruno boxspringbed wordt beïnvloed door de garantie, wordt de gegarandeerde waarde berekend op een proportionele basis, evenals op het waardeaandeel van het gehele boxspringbed. Het waardeaandeel is als volgt verdeeld:

Totale boxspring 100%
Matras 30% (Matraskern 25% en Overtrek 5%)
Topper 5%
Box(en) 30%
Hoofdbord 25%
Poten & onderdelen 10%

Indien niet alle onderdelen zijn inbegrepen bij een levering (bijv. een topper), neemt het aandeel van andere onderdelen proportioneel toe.

Zodra de eindgebruiker een beschadiging of defect merkt, moet dit binnen 14 dagen na erkenning schriftelijk worden gemeld aan Bruno. Stuur een e-mail naar support@brunobed.nl. De aankoopfactuur moet bijgevoegd worden. De klant wordt dan geacht een garantievragenlijst in te vullen en duidelijke foto's van het defect te sturen. Deze documenten moeten na ontvangst van de vragenlijst binnen 14 dagen worden ingevuld en teruggestuurd.

Om de garantie te kunnen geven, kan het nodig zijn dat wij het defecte product bij u ophalen door een koerier om het te inspecteren. U kunt het product ook op uw eigen manier naar ons opsturen. Indien het defect niet door de garantie wordt gedekt en u het zelf had kunnen identificeren, zullen wij de transportkosten in rekening brengen. Deze bedragen maximaal EUR 50,- voor de Bruno matras en maximaalen EUR 150,- voor de Bruno boxspring, slaapbank en metaalbed.

Uw wettelijke rechten blijven onaangetast door deze regeling.


Verdere informatie

Voor vragen over uw bestelling of klachten kunt u zich tot ons richten:
Bruno Interior GmbH
Dhr. Felix Baer
Brunnenstr. 191
10119 Berlin
support@brunobed.nl

Bestelproces
Als u het gewenste product hebt gevonden, dan kunt u het toevoegen aan de winkelwagen door op de knop [toevoegen aan winkelwagen] te klikken. U kunt de inhoud van het winkelwagentje op elk moment vrijblijvend bekijken door op de winkelwagenknop in de navigatiebalk bovenaan te klikken. U kunt de producten op elk gewenst moment uit de winkelwagen verwijderen door op een knop in de vorm van een prullenbak te klikken. Als u de producten in de winkelwagen wilt kopen, klikt u op de knop [Volgende]. Vul alstublieft uw gegevens in. Verplichte informatie is gemarkeerd met een *. Na het invoeren van uw gegevens en het selecteren van de gewenste betaalmethode, gaat u naar de orderbevestigingspagina, waar u uw invoer opnieuw kunt controleren. Het is aan Bruno Interior GmbH om niet alle klanten alle betalingsmogelijkheden aan te bieden. Door op de knop [Nu kopen] te klikken, voltooit u het bestelproces. Het proces kan op elk moment worden geannuleerd door het browservenster te sluiten.

Contracttekst
De contracttekst wordt opgeslagen op onze interne systemen. U kunt de algemene voorwaarden op elk moment opvragen op www.brunobed.nl via de link [Algemene Voorwaarden].


Stand: 05/2019

Heeft u nog vragen?

Wij staan voor u klaar!

030 - 80 80 171
support@brunobed.nl