Levering & montage van de Bruno boxspringKosteloze levering tot in de slaapkamer

De Bruno boxspring wordt door een meubeltransportbedrijf gratis tot in de slaapkamer bezorgd. Mocht u van het 30 dagen teruggaverecht gebruik willen maken, dan is het terugsturen voor u kosteloos.

Binnen Duitsland is de levering op werkdagen tussen 7 en 18 uur gratis. Wenst u speciale, extra service (zoals bv. late levering tussen 18 en 20 uur, een levering op zaterdag of een levering in een gewenst tijdvak 's ochtends / 's middags), dan kunt u die service er tijdens het telefonisch maken van de afspraak tegen extra kosten bijboeken.

Afloop van de levering

 • Het transportbedrijf maakt allereerst een telefonische afspraak met u over de leverdag. De dag voor de levering wordt vanaf ca. 15 uur op het webportaal van het transportbedrijf een levertijd binnen een tijdvak van 2 uur weergegeven. Op de leverdag zelf zal de chauffeur ca. 1 uur van tevoren telefonisch contact met u opnemen.
 • De boxspring wordt tot in uw slaapkamer bezorgd. U dient er echter wel op te letten dat er voldoende ruimte voorhanden is, omdat het transportbedrijf niet spontaan meubels kan verplaatsen.
 • We verzoeken u de geleverde waren zorgvuldig op eventuele schaden te controleren en dan pas het ontvangstbewijs van het transportbedrijf te ondertekenen.
 • Voor de bezorging met een vrachtwagen zijn bovendien berijdbare wegen vereist. Mochten de wegen tot uw huisdeur niet geschikt zijn voor vrachtwagens, laat u dit ons dan a.u.b. vooraf weten bij uw bestelling.

Eenvoudige montage in circa 20 minuten

De Bruno boxspring kan zonder extra gereedschap binnen 20 minuten door twee personen worden gemonteerd. Bijzondere vakbekwaamheid is niet noodzakelijk. De boxspring is voorzien van een uitvoerige montagehandleiding. De montagehandleiding kunt u ook hier downloaden:

  Montagehandleiding downloaden (PDF)
Boxspringbett zusammenbauen

Instructievideo montage Bruno boxspring

Bij de nieuwe versies van de Bruno boxspring is de onderkant van de boxen niet meer - zoals op de video is te zien - afgedekt. Dat heeft twee redenen:
 • Nog betere ventilatie
 • Vrij zicht op de waardevolle Bruno constructie van massief hout

Montagestappen in detail

 1. De Bruno boxspring wordt tot in de slaapkamer bezorgd. De montage duurt 15-25 minuten en kan zonder extra gereedschap worden uitgevoerd.
 2. De aparte pakketten zijn genummerd. Opent u a.u.b. eerst de accessoiredoos met nummer 1 erop. Hierin vindt u een enveloppe met de montagehandleiding.
 3. De pakketten met de nummers 2 en 2 b worden als eerste uitgepakt. Legt u deze a.u.b. met de boorgaten voor de bedpoten naar boven op de grond. Het hoofdbord herkent u aan de reeds aangebrachte metalen schuiven.
 4. Kiest u nu welke bedpoten u het beste bevallen. U kunt uit drie varianten kiezen:
  • Stalen variant
  • Houten variant
  • Variant met zwevend effect
  De bedpoten voor alle drie de varianten worden meegeleverd en blijven in uw bezit. Zo kunt u thuis in alle rust beslissen en ook in de toekomst de look van het bed veranderen. In de handleiding ziet u waar de poten precies aangebracht moeten worden.
 5. Draait u nu de boxen om en verbindt u deze met het verbindingselement. Bij de boxspring met een breedte van 140 cm vervalt deze stap.
 6. In de accessoiredoos vindt u de stoffen bedrok (volant). Deze wordt over de beide boxen getrokken en met klittenband onder de box bevestigd.
 7. Nu wordt het hoofdbord met de boxen verbonden. Dit doet u met twee personen. Hierbij is het belangrijk dat u het hoofdbord langzaam en gelijkmatig in de schuivers schuift, want anders kan het licht kantelen.
 8. Nu heeft u het bijna gefikst!! Legt u nu nog de Bruno matras op het bed en rol deze uit. De matras heeft een paar uur nodig tot hij volledig ontvouwen is en zijn definitieve hardheidsgraad heeft bereikt.
 9. De optionele topper wordt net zoals de matras uitgerold. Hier zijn beide ligzijden identiek; er is geen boven- of onderkant.
 10. Gefikst!! Bruno wenst u ontspannen nachten in uw boxspring.