Vragen & antwoorden over de Bruno Matras

Wat maakt de Bruno matras zo bijzonder?

Er is lang nagedacht over de Bruno matras. De basis bestaat uit PU foam en dit wordt gecombineerd met een natuurlijke latex laag. Deze combinatie zorgt voor een optimale puntelasticiteit. De overtrek bestaat voor 100% uit katoen en is afneem- en wasbaar. Er is geen andere matras zoals die van Bruno.

Hoe verloopt de levering?

Eenpersoonsbedden (80 cm, 90 cm en 100 cm breed) worden door DPD als pakket verzonden. DPD levert de matrassen aan de deur van het appartement. Wij zullen u per e-mail informeren over de verzending. In deze e-mail vindt u een link waar u de verzendstatus online kunt bekijken. Als u niet thuis bent, wordt u hiervan op de hoogte gehouden en kunt u het pakket bij een filiaal afhalen.

De dubbele matrassen (140 cm, 160 cm en 180 cm breed) worden door onze partner-leverancier Rhenus door 2 personen geleverd. De levering van uw matras vindt plaats tot de slaapkamer. Voorafgaand aan de levering zal er telefonisch contact met u worden opgenomen om een leveringstijd en -datum met u af te spreken. Uw oude matras kan ook worden meegenomen door de leverancier. U kunt deze service-optie selecteren in het winkelwagentje.

Is het mogelijk om de Bruno matras te testen voordat ik het koop?

Ja dit is mogelijk en dit raden wij u ook aan. Het proberen van een matras in de winkel voor 5 of 10 minuten is niet toereikend. Daarom bieden wij onze klanten een “30 dagen geld terug garantie”, u kunt de matras dus gewoon thuis in uw eigen omgeving uitproberen. Wij hebben hiervoor gekozen omdat wij de klant de beste service en de scherpste prijs willen bieden. Zo kan de klant een weloverwogen keuze maken en kunnen wij de kosten die tussenhandeleran vragen reduceren van de prijs.

Welke ondervloer of lattenbodem beveelt u aan voor de Bruno matras?

De Bruno is past op bijna elk lattenframe. Dure lattenbodems, die vaak door andere matrasdealers worden aanbevolen, zijn niet nodig. Zelfs met eenvoudige lamellen zal de Bruno slaapervaring zeer goed zijn. De afstand tussen de stroken mag niet meer dan 4-5 cm bedragen. Als je een droge ruimte hebt, kun je de Bruno gewoon op de vloer leggen.

Is er een overzicht van de afmetingen en technische details van de Bruno matras?

Lengte: 200 cm
Breedte: 80 cm, 90 cm, 100 cm, 140 cm, 160cm of 180 cm
Hoogte: 24 cm
Matrasgewicht: 33 kg (bij de grootte 140x200)

SSpeciale kern van koudschuim: dichtheid 45 kg/m³, hoogte 20 cm, 7 zones
Latexlaag: 100% natuurrubber, hoogte 3 cm, volumegewicht ca. 75 kg/m³
Bekleding: ligvlak van 50% Tencel en 50% Polyester, vulling van 85% Katoen en 15% Polyester, uitneembaar en wasbaar op 60°C. Grijs zijweefsel in 100% polyester met hoge slijtvastheid.

De Bruno matras wordt geproduceerd in Duitsland. Hier vindt u de technische informatie over de Bruno matras.

Voor welk gewicht is de Bruno matras geschikt?

De Bruno matras is voor personen geschikt die tussen de 50 kg en 110 kg wegen. De 7 zones aangebracht in het PU foam passen zich goed aan de slaper aan. Het is daardoor niet nodig een bepaalde hardheid te kiezen.

Wat is de hardheid van de Bruno-matras?

Aangezien er geen officiële hardheidsgraden bestaan, maar de hardheidsgraden H2, H3 en H4 vrij door de fabrikanten kunnen worden gekozen, is deze classificatie niet echt zinvol. Als het marktgemiddelde in aanmerking wordt genomen, kan de Bruno-matras als middelstevig worden omschreven.

In welke maten is de Bruno matras verkrijgbaar?

De Bruno matras is alleen verkrijgbaar in de standaard maten 80 x 200, 90 x 200, 100 x 200, 100 x 200, 140 x 200, 160 x 200 en 180 x 200 cm. De totale hoogte is altijd 24 cm.

Hoeveel weegt de Bruno matras?

De exacte afmetingen, gewichten en andere technische details van de Bruno matras vindt u hier.

Is de matrastijk afneembaar en kan het in de wasmachine?

Ja en ja! De hoes is afneembaar dankzij een rits die langs de matras loopt. De hoes kan gewassen worden op 60°C in de wasmachine. Neem de instructies voor het innaaien in acht.

Welke ondervloer of lattenbodem beveelt u aan voor de Bruno matras?

De Bruno is past op bijna elk lattenframe. Dure lattenbodems, die vaak door andere matrasdealers worden aanbevolen, zijn niet nodig. Zelfs met eenvoudige lamellen zal de Bruno slaapervaring zeer goed zijn. De afstand tussen de stroken mag niet meer dan 4-5 cm bedragen. Als je een droge ruimte hebt, kun je de Bruno gewoon op de vloer leggen.

Adviseert u twee aparte matrassen of een enkele matras voor twee personen?

Of het nu gaat om twee enkele matrassen of één doorlopende matras is een kwestie van smaak. Als u gemakkelijk wordt gestoord door het draaien van uw partner, raden wij twee matrassen aan. De matrassen zijn dan beter ontkoppeld. De doorlopende variant heeft het voordeel dat er geen spleet in het midden zit. In beide gevallen is het gevoel van op de BRUNO constant goed en de structuur is identiek: alle Bruno-modellen zijn gemaakt van een doorlopende kern.

Kan de Bruno op een verstelbare of elektrische lattenbodem geplaatst worden?

In principe kan de Bruno matras ook op een elektrische lattenbodem worden geplaatsd. Dit is deze echter minder geschikt voor sterke buighoeken (bijv. leespositie). Een normaal gebruik (knikhoek tot 45°) is geen probleem.

Kan ik ook alleen een nieuwe overtrek bestellen?

Ja, u kunt bij ons ook alleen de overtrek bestellen. Hiervoor dient u per telefoon of mail even contact met ons op te nemen.

Zijn er testrapporten voor de Bruno matras?

Ja, de Bruno matras is uitgebreid getest door onder andere TÜV Rheinland LGA.
De individuele steekproeftest werd uitgevoerd op 7-7-2015-03-8-2015. In de duurtest werd de kwaliteit gesimuleerd na 8-10 jaar gebruik. De bevestiging van de hoge kwaliteit blijkt uit het zeer goede testresultaat: Bruno kreeg 97 van de 100 haalbare punten.

Heeft u nog vragen?

Wij staan voor u klaar!

030 - 80 80 171
support@brunobed.nl