Vragen en antwoorden


Kunt u uw vraag hier niet vinden?

Schrijft u dan gewoon een mailtje naar ons: . Meestal beantwoorden wij uw mail nog dezelfde dag.

Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op 030 - 80 80 171 van maandag tot vrijdag tussen 9:00 en 18:00.


Vragen over de Bruno matras

Wat maakt de Bruno matras zo bijzonder?

De Bruno matras is weldoordacht. De basis bestaat uit PU foam en dit wordt gecombineerd met een natuurlijke latex laag. Deze combinatie zorgt voor een optimale puntelasticiteit. De overtrek bestaat voor 100% uit katoen en is afneem- en wasbaar. Er is in Nederland geen andere matras zoals die van Bruno.


Voor welk gewicht is de Bruno matras geschikt?

De Bruno matras is voor personen geschikt die tussen de 50 kg en 110 kg wegen. De 7 zones aangebracht in het PU foam passen zich goed aan de slaper aan. Het is daardoor niet nodig een bepaalde hardheid te kiezen.


Één tweepersoons matras of twee eenpersoons matrassen (voor twee personen)?

Of u beter één tweepersoons matras of twee eenpersoons matrassen kunt gebruiken, is een kwestie van smaak. In het geval u twee eenpersoons matrassen gebruikt, zult u minder last hebben van de bewegingen die u (slaap)partner maakt. De matrassen zijn dan namelijk ontkoppeld van elkaar. Het voordeel van één tweepersoon matras is dat er in het midden geen spleet zit. Het ligcomfort is in beide gevallen gelijkblijvend goed en de opbouw identiek: alle modellen van Bruno bestaan uit een samenhangende kern.


Welk lattenbodem bevelen jullie aan voor de Bruno matras?

De Bruno matras past op bijna iedere lattenbodem. Dure lattenbodems, zoals vaak in winkels wordt aanbevolen, zijn niet nodig. Ook met een eenvoudig lattenbodem (bijvoorbeeld een lattenbodem die oprolbaar is) zult u een bijzonder en hoogwaardig ligcomfort ervaren. De afstand tussen de latten van uw lattenbodem zou 4 tot 5 cm moeten bedragen, dat is doorgaans bij lattenbodems met ongeveer 20 latten het geval. U kunt de Bruno matras ook op de grond leggen, indien u dit doet in een droge ruimte.


Is de Bruno matras ook geschikt voor (elektrisch) verstelbare lattenbodems?

In principe gaat de Bruno matras prima samen met een (elektrisch) verstelbare lattenbodem. Door de hoogte van de Bruno matras (24 cm) is de matras echter niet geschikt voor te grote hoeken (bijv. de leespositie). Normale buigingen (tot 45⁰) zijn echter geen probleem.


Past de Bruno matras op een normale ledikant?

Ja, de Bruno matras past op normale ledikanten zoals van Ikea of andere woonwinkels.


Past de Bruno matras ook bij een boxspring bed?

Ja, de Bruno matras past zelfs uitzonderlijk goed bij een boxspring bed. Steeds meer Nederlanders kopen een boxspring voor in hun slaapkamer. Dit heeft meestal te maken met het uiterlijk en de uitstraling van het bed, en niet zoveel met het daadwerkelijke ligcomfort. Gezien het hoogwaardige ligcomfort en het strakke design van de Bruno matras, past de Bruno matras perfect bij een boxspring. Veel van onze klanten gebruiken de Bruno matras met hun boxspring bed en geven ons doorgaans ontzettend positieve feedback.


Is de overtrek van de Bruno matras afneembaar en wasbaar?

Twee keer ja! Dankzij een subtiel verborgen ritssluiting in het overtrek (die over drie kanten van de matras loopt) is het makkelijk afneembaar. De overtrek kan op 40 °C in de wasmachine worden gewassen.


Kan ik ook alleen een nieuwe overtrek bestellen?

Ja, u kunt bij ons ook alleen de overtrek bestellen. Hiervoor dient u per telefoon of mail even contact met ons op te nemen.


Moet de Bruno matras regelmatig omgekeerd worden?

Nee, dit is niet nodig. De Bruno matras heeft slechts één bovenkant. Door de hoge kwaliteit van de materialen is een lange levensduur gegarandeerd. Om deze reden geven wij ook een lange garantie op de Bruno matras.


De Bruno matras is een beetje hoger dan een normale matras. Kan ik een normaal hoeslaken gebruiken?

Met een hoogte van 24 cm is bewust gekozen voor een bovengemiddelde hoogte. Doorgaans kunt u uw hoeslakens zonder problemen gebruiken. Zouden deze alsnog te klein zijn, bestaan er in de winkels of op het internet hoeslakens voor alle hoogtes van matrassen. Deze kunt u vrij eenvoudig vinden, bijvoorbeeld door te zoeken op „hoeslakens voor hoge matrassen“.


Wat zijn de technische gegevens van de Bruno matras?

Afmetingen van de Bruno matras

Lengte: 2,00 m
Breedte: 0,80 m, 0,90 m, 1,00 m, 1,40 m, 1,60 m oder 1,80 m
Hoogte: 24 cm
Gewicht van de matras: oplopend van 23 kg tot 47 kg, afhankelijk van de breedte

Opbouw
Een basis van PU foam: een dichtheid van 48 kg/m³, hoogte van 20 cm, 7 speciaal aangebrachte zones
Een 100% natuurlijke latex laag: een dichtheid van 70 kg/m³, hoogte van 3 cm
Katoenen overtrek: 100% katoen, afneembaar en geschikt voor de wasmachine

De Bruno matras wordt in Duitsland geproduceerd.


Hoe zijn jullie op de idee van Bruno gekomen?

De stichters Andreas en Felix hebben voor de stichting van Bruno gemeenschappelijk voor een softwarebedrijf gewerkt. Tijdens het lunchen vertelde een collega over zijn slechte slaap en zijn eindeloze zoektocht naar de juiste matras. Ook de twee stichters hadden tot nu toe negatieve ervaringen bij handelaars van matrassen meegemaakt en waren verbaasd dat er geen behoorlijk alternatief bestond. Hieruit ontstond het idee om de hele wereld te voorzien van een ontspannende matras. Twee jaar en vele matrassentypes later - in de lente van 2014 - is Bruno dan werkelijk live gegaan. De collega van vroeger heette trouwens Bruno.


Kan men bij Bruno ook bedden kopen?

Nee, wij concentreren ons volledig en geheel op onze matras. Wij willen de beste matras van de wereld produceren.


Bij andere handelaren zijn er verschillende hardheidsgraden en ten deel zelfs verschillende matrassen voor mensen die op hun buik of rug slapen. Waarom bestaat er maar één model bij Bruno?

Wij hebben lang en intensief gewerkt aan de Bruno matras en hopen nu een vorm te hebben ontwikkelt die voor iedere slapers perfect is – onafhankelijk van de maten van het lichaam en de slaapgewoontes. De PU foam basis gecombineerd met de natuurlijke latex laag passen zich vanwege de samenstelling optimaal aan het lichaam aan en bereiken onafhankelijk van het lichaamsgewicht een hoge puntelasticiteit.
Het is vergelijkbaar met een luxueus bed in een duur hotel: Hier wordt de matras ook niet individueel gewisseld voor iedere gast. Maar de belevenis van het slaapcomfort zal voor alle gasten uitstekend zijn.


Wat gebeurt er met een door een klant teruggestuurde matras bij Bruno?

Als een klant om welke reden dan ook ontevreden is over de Bruno matras, kan deze binnen 30 dagen aangeven deze te willen terug sturen. Deze matrassen worden terug gestuurd naar onze producent en niet meer verkocht op onze website. Via onze website worden enkel nieuw geproduceerde matrassen verkocht.


Twijfels over het online bestellen van uw matras?

Twijfel 1 : Ik kan de matras niet testen voordat ik een bestelling plaats

En of u de matras kunt testen! Gewoon thuis in uw eigen slaapkamer, kunt u de Bruno matras 30 dagen uitproberen. U hoeft niet ingewikkeld te doen met beschermhoezen en dergelijke, u kunt de matras gewoon gebruiken zoals u dat normaal ook zou doen.


Twijfel 2 : De kosten van het bezorgen zullen wel erg hoog zijn

De bezorging van de Bruno matras is gratis en snel. U krijgt de Bruno matras binnen een week thuis aan de deur geleverd.


Twijfel 3 : De Wat nou als de matras na mijn bestelling niet bevalt

Mocht de matras om welke reden dan ook niet bevallen, komen wij deze kosteloos thuis bij u ophalen en krijgt u het volledige aankoop bedrag terug. Uitproberen is dus risicoloos!


Twijfel 4 : Het retour sturen van de matras zal wel ingewikkeld en duur zijn

Nee hoor, maakt u zich geen zorgen. Indien u de Bruno matras retour wilt sturen, krijgt u van ons verpakkingsmateriaal thuis gestuurd, waarmee u de matras veilig en simpel kunt inpakken. Daarna komt onze transport partner de matras gewoon bij u thuis ophalen. Dit alles is zonder extra kosten voor u.


Conclusie:

Er is eigenlijk nauwelijks nadeel bij het online bestellen van uw matras. Integendeel, het biedt juist vele voordelen! En daar boven is uw aankoop eenvoudig, snel, goedkoper en bespaart u tijd.
Vragen over de voorwaarden en afwikkeling

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

U kunt bij ons betalen door middel van iDeal, PayPal en CreditCard.
iDeal
In Nederland is iDeal de meest gebruikte online betalingsmethode. Wanneer u uw bestelling afgerond heeft, leiden wij u door naar een pagina van iDeal. U kunt zich daar zoals gebruikelijk aanmelden en de betaling rechtstrees via uw bank voldoen. Betalen met iDeal is snel en veilig.
Paypal
Wanneer u uw bestelling afgerond heeft, leiden wij u door naar een pagina van PayPal. U kunt zich daar zoals gebruikelijk aanmelden of een nieuwe account aanmaken. Betalen met PayPal is snel en veilig.
CreditCard
Een betaling met CreditCard wordt gecodeerd afgehandeld door ons en gaat via de betalingsleverancier PayMill. Wij zullen geen CreditCard gegevens opslaan.


Is de verzending gratis?

Dat klopt. Wij verzenden onze producten vanuit Duitsland naar u en dragen zelf de kosten hievoor.


Hoe lang duurt de verzending?

Doorgaans duurt een verzending één tot drie dagen. Door middel van een email houden wij u na uw bestelling op de hoogte van de status van u verzending. Ook krijt een een code, waarmee u het packet online kunt volgen.


Ik woon niet op de begane grond. Wordt mijn matras dan ook tot aan de voordeur afgeleverd?

Helaas is dit niet mogelijk. De Bruno matras wordt altijd bezorgd tot aan de voordeur van het pand. U zult dan zelf het pakket het benodigde aantal verdiepingen omhoog moeten tillen. Bij de grotere afmetingen zult u dit waarschijnlijk met twee personen moeten doen. De Bruno matrassen zijn altijd compact verpakt, waardoor dit relatief eenvoudig gaat.


Waar vind ik de Algemene Voorwaarden en de informatie over het herroepingsrecht?

De algemene voorwaarde vindt u hier. Informatie over het herroepingsrecht vindt u hier.


Is het mogelijk om proef te liggen op de Bruno matras?

Ja dit is mogelijk en dit raden wij u ook aan. Het proberen van een matras in de winkel voor 5 of 10 minuten is niet toereikend. Daarom bieden wij onze klanten een “30 dagen geld terug garantie”, u kunt de matras dus gewoon thuis in uw eigen omgeving uitproberen. Wanneer u niet 100% overtuigd bent van de Bruno matras, kunt u deze kostenloos terug sturen. Één telefoontje of email is daarvoor genoeg. U ontvangt in dat geval van ons duidelijke instructies over de gang van zaken.


Waarom zijn er geen kortingen bij Bruno, zoals bij andere handelaren van matrassen wel het geval is?

De prijs van de Bruno matras zijn gelijk vanaf het begin gunstig en transparant. Door het vermijden van onnodige tussenhandelaren, kunnen wij onze scherpe prijs in stand houden. WIj zijn eerlijk naar onze klanten en proberen ze niet te lokken met zogenaamde voordelige kortingen, maar bieden een standaard lage prijs.


Waarom is een platform als YATAZ Kritisch over Bruno?

Op Yataz.nl troffen wij een kritisch artikel aan, waarin onder andere de kwaliteit en het retour sturen proces van onze matras in twijfel wordt getrokken. Wij hebben de auteur van dit artikel - Aribert Guiking - benaderd om de uitspraken die hij doet te bespreken.

Tot onze verbazing gaf dhr. Guiking aan nog nooit een Bruno matras getest te hebben of iemand te hebben gesproken die dit wel gedaan heeft. Over de kwaliteit van ons product had hij dan ook geen weet, terwijl deze in zijn artikel wel in twijfel wordt getrokken. Op weerleggingen van zijn stellingen wilde hij niet inhoudelijk ingaan.

Aribert Guiking is (als columnist) natuurlijk vrij om zelf te bepalen wat hij schrijft. Hier zijn wij dan ook helemaal niet op tegen. Maar doordat feitelijk onjuiste uitspraken niet kunnen worden onderbouwd en na een vriendelijke toenadering niet worden aangepast, krijgen wij het gevoel dat dhr. Guiking de traditionele matrassenindustrie probeert te beschermen, welke verantwoordelijk is voor de hoge prijzen voor de consument.

Natuurlijk staan wij als Bruno open voor een eerlijke uitwisseling van argumenten.