De Bruno matras is niet eenvoudig alleen anders. Het is een eersteklas kwaliteitsproduct uit de beste materialen. Ieder bestandsdeel van de Bruno matras is doordacht en meervoudig getest, wat u een geweldige belevenis zal bieden wanneer u er op ligt.


Bruno Matratze Produktbild

PU foam – het sterke fundament van Bruno

Een hoge dichtheid, made in Germany

PU foam is een soort koudschuim, alleen dan van hogere kwaliteit. Het onderscheidt zich van het normale koudschuim door de bijzonder hoge dichtheid. Het PU foam laten wij produceren door Duitse producenten. Wij zijn erg trots op de bijzonder hoge dichtheid (niet te verwarren met de hardheidsgraad) van 48 kg/m³. Door deze hoge dichtheid wordt zelfs na jarenlang gebruik bij een hoog lichaamsgewicht de vorming van een kuil voorkomen. Onze matras heeft hierdoor een zeer lange levensduur.

De 7 zones aangebracht in het PU foam zorgen ervoor dat de schouders en heupen ontlast worden. Door het geven van de juiste ondersteuning, wordt ervoor gezorgd dat de wervelkolom in een gezonde rechte positie ligt.

De hardheidsgraad past zich door de natuurlijke latex laag aan het lichaam aan, wat zorgt voor een comfortabel en ergonomisch liggevoel.

Bruno Matras

Het 100% natuurlijke latex – slaap alsof u op wolken ligt!

Voor het beste ligcomfort

Wij zijn bijzonder trots op de 3 cm dikke natuurlijke latex laag, die zich direct onder de overtrek bevindt. Om een optimale ventilatie te garanderen is deze voorzien van verticale gaten.

Het natuurlijke latex is bijzonder zacht, om zich zo te kunnen aanpassen aan de verschillende vormen van het lichaam. In combinatie met de ietwat hardere PU foam basis ontstaat er een uitstekend ligcomfort.100% natuurlijk latex

Kent u de herkomst van alle materialen van uw huidige matras? Bij Bruno kunt u er zeker van zijn dat wij de oorsprong van al onze materialen kennen. Het natuurlijke latex wordt voor 100 % uit rubberplanten (Ficus elastica) uit Azië gewonnen. Dit gebeurt altijd fair trade.
Certificaten van het door ons gebruikte natuurlijke latex:
EuroLATEX ECO-Standard
GOLS - Global Organic Latex Standard
LGA

Een intelligente overtrek uit milieuvriendelijke materialen

Bruno Bett

Milieuvriendelijk...

De stof van het ligvlak – oftewel het overtrek – bestaat voor 100% uit katoen en geen chemische beschermingsmiddelen. Ook het vulmateriaal van de overtrek bevat 100 % voorgewassen katoen zonder chemische bestandsdelen.

Bruno Bett

... en handwerk!

Na vele overwegingen met betrekking tot het naaiproces, waarbij we verschillende Europese landen afgereisd hebben, kozen we uiteindelijk voor een fabrikant uit Saksen. Hier worden de beste materialen tot een aansprekend design met de hand verwerkt. Meer informatie over de productie van de BRUNO matras »
Bewezen kwaliteit door objectieve testmethoden


Kwaliteitsbeoordeling van TÜV Rheinland


De kwaliteit van Bruno matras op de lange termijn werd uitgebreid getest door TÜV Rheinland, een onafhankelijk test center. Bij het testen van het uithoudingsvermogen wordt een gebruik van 8 tot 10 jaar gesimuleerd. De hoge testuitkomst bevestigd de hoge kwaliteit van de Bruno matras: we kregen 97 van de 100 haalbare punten.

Handwerk en strenge controle


Een groot deel van de productie bestaat uit handwerk. We zijn vooral trots op het feit dat de productie geheel "Made in Germany" is. Er vinden continue controles plaats binnen de verschillende productiestappen van het proces. Deze controles zijn onderdeel van ons gecertificeerde productieproces.

OEKO-TEX® Standaard 100 certificaat


Het gebruik van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen is erg belangrijk voor ons. De onschadelijkheid van onze materialen is bevestigd door OEKO-TEX Instituut na talrijke testen. We hebben voor deze testen expres gekozen voor de meest strenge criteria (1e klasse, geschiktheid voor baby’s).