global.products.bruno_mattres global.products.bruno_mattres

De Bruno matraswijzer: onze tips voor het juiste matras

We brengen ongeveer een derde van ons leven in bed door en daarom is een kwalitatief goed en geschikt matras bijzonder belangrijk. Het heeft een belangrijke invloed op de kwaliteit van onze slaap en, zoals we allemaal weten, is een gezonde slaap een van de belangrijkste factoren voor ons welzijn. Naast gezondheidsaspecten is het echter ook van cruciaal belang dat een matras zich aanpast aan de eigen leefomstandigheden. Het vinden van het juiste matras is zeer individueel en kan vaak verwarrend zijn. Wij geven je tips om u te helpen de juiste maat matras te vinden die perfect aansluit bij uw slaapbehoeften.

Deze vragen moet je jezelf vooraf stellen:

Hoe groot is mijn slaapkamer?
Slaap je alleen of met zijn tweeën? Slaapt je kind of huishier hier ook?
Welk slaaptype ben jij of je partner? Beweeg je veel in je slaap?
Moet het bed in de slaapkamer of de woonkamer komen te staan?
Is het bed alleen maar bedoeld om te slapen of verbreng je in het weekend hier wat meer tijd?

Het Bruno matras
Het matras voor jongvolwassenen

Een matras van 80x200 is een populair eenpersoonsmatras voor mensen die hun eerste bed langzaam zijn ontgroeid en wordt daarom vaak gebruikt in kinder- en tienerbedden. Ook wordt het vaak gebruikt in bedden van 160x200 als duo. Dit is bijzonder geschikt wanneer de behoefte aan een matras verschilt.

Naar het matras in 80x200
Het Bruno matras
Het matras voor alleen slapers

Het formaat 90x200 is bijzonder geschikt voor eenpersoonsslapers. Het geeft voldoende ruimte om je comfortabel uit te spreiden. Wij raden deze maat ook aan voor kinderen vanaf de basisschoolleeftijd, omdat zij de neiging hebben meer te bewegen tijdens het slapen. De 90 breedte wordt ook veel gebruikt voor tweepersoonsbedden, vooral er verschillde behoeften zijn voor matrassen.

Naar het matras in 90x200
Het Bruno matras
Het matras voor actieve mensen

Het 100x200 matras is het eenpersoonsmatras dat de meeste ruimte geeft. Het is perfect voor actieve slapers of voor mensen die zich graag wat uitstrekken in bed. Het 100x200 matras wordt ook vaak gebruikt in de steeds populairdere 200x200 bedden of in bedden voor senioren.

Naar het matras in 100x200
Het Bruno matras
Het matras voor singles of koppels

Het 140x200 matras is geschikt voor alleen slapers die zich comfortabel willen uitstrekken, maar ook voor stellen die weinig ruimte hebben in de slaapkamer. Wij raden deze maat ook aan voor kinderen vanaf de basisschoolleeftijd, omdat zij de neiging hebben meer te bewegen tijdens de slaap.

Naar het matras in 140x200
Het Bruno matras
Het matras voor stellen

De matrasgrootte 160x200 is geschikt voor iedereen die de ruimte heeft in zijn slaapkamer. Het geeft voldoende ruimte voor stellen en meer dan genoeg ruimte als eenpersoonsbed. Een 160x200 matras is ook geschikt voor stellen met een kind of huisdier en is nog steeds relatief ruimtebesparend in vergelijking met een 180 matras.

Naar het matras in 160x200
Het Bruno matras
Het matras voor stellen of gezinnen

Het 180x200 matras is een steeds populairder wordende klassieker voor tweepersoonsbedden. Terwijl twee 90x200 matrassen in het verleden gebruikelijker waren, wordt het 180x200 matras steeds populairder. Het voordeel is duidellijk: geen spleet tussen de matrassen. Vooral voor ouders met een kind is het doorlopende matras optimaal.

Naar het matras in 180x200
Het Bruno matras
Het matras voor gezinnen

Het 200x200 matras is het grootste matras dat bij Bruno verkrijgbaar is. Ideaal als kinderen en huisdieren 's nachts graag bij je in bed kruipen. Zo is er plaats voor het hele gezin. Als de grootte van de kamer het toelaat, adviseren wij voor gezinnen een matras met een breedte van 200 cm. Als alternatief kunnen twee matrassen van elk 100 cm worden gebruikt.

Naar het matras in 200x200

Meer vragen over het Bruno matras? Hieronder meer info

Deze beslissing is een kwestie van smaak. Als je twee matrassen van 90 cm neemt, krijg je de gevreesde kloof tussen de matrassen. Bij het Bruno matras is deze echter zo minimaal dat u er nauwelijks iets van merkt. Toch bevelen wij meestal het doorlopende model van één matraskern aan. Die is net dat cruciale beetje comfortabeler.

Omdat de matraskern van het Bruno matras zo hoog is, kan het matras met bijna elke lattenbodem worden gecombineerd. Dit is het voordeel van hoogwaardige matrassen - ze kunnen ook probleemloos gecombineerd worden met goedkope lattenbodems. Het enige waar je op moet letten is dat de latten niet te ver uit elkaar liggen. In de regel zijn lattenbodems slechts verkrijgbaar tot een breedte van 140 cm. Dat betekent dat u vanaf 160 cm twee smalle lattenbodems moet gebruiken.

Nee, het maakt voor de keuze van de breedte van je matras niet uit welk type slaper je bent. Omdat de Bruno matras in 7 zones is ingedeeld, rust je rug altijd optimaal, in welke houding je ook slaapt. Maar meer ruimte is natuurlijk altijd fijn voor elk slaaptype.

Met een kernhoogte van 20 cm is het matras comfortabel voor personen tussen 50 kg en 110 kg, wat overeenkomt met een totale belasting van 220 kg.

Matrassen gaan ongeveer 10 jaar mee. In geval van vervuiling, schimmel of kuilen moet de matras uiteraard eerder worden vervangen. Bij kwalitatief mindere en niet afneembare hoezen is vervanging na 5 tot 7 jaar noodzakelijk. Verder adviseren wij de matras eens per maand te keren en om te keren en de matrashoes regelmatig te wassen.

Aangezien er geen officiële hardheidsgraden zijn, maar de hardheidsgraden H2, H3 en H4 door de fabrikanten vrij kunnen worden gekozen, is deze indeling niet echt zinvol. Het is veel belangrijker dat je zelf goed op de matras ligt en niet te veel wegzakt. Als je rekening houdt met het marktgemiddelde, dan kan de Bruno matras als medium-hard worden omschreven.

Voor meer antwoorden op de meest gestelde vragen klik hier.

Wij staan voor je klaar

030 80 80 171
Ma. – Vr.: 09:00 tot 17:00
[email protected]