Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Flora & Fauna staat bij Bruno centraal.

Milieu

Onze producten worden alleen gemaakt met de beste en gecertificeerde materialen. Wij kennen de precieze herkomst van al onze materialen en zorgen ervoor dat onze footprint zo klein mogelijk blijft. Dit doen we bijvoorbeeld door:


Chemicaliën te vermijden

Chemicaliën zijn vaak een goedkoper alternatief dan natuurlijke producten. De kwaliteit hiervan is wel een stuk lager. Wanneer u zeven tot acht uur per dag in bed ligt, raden wij het sterk aan om toch voor natuurlijke producten te kiezen. Natuurlijke producten zoals natuurlatex gaan ook langer mee dan chemische latex. Ons werk hierin is bekroond met het OEKO-TEX ® Standaard 100 certificaat.


Diervriendelijke materialen te gebruiken

Voor onze vulling gebruiken wij alleen gecertificeerde veren en gecertificeerd dons. Ook weten wij hier waar de materialen vandaan komen. Het Traumpass certificaat verzekert u dat de dieren niet levend zijn geplukt en dat het dierenwelzijn wordt gerespecteerd.


Duurzaam hout te gebruiken

Het hout van onze massief houten bedframes en lattenbodems stamt af van opnieuw aangroeiende dennenbomen. Hierbij wordt de wortel met rust gelaten en kan hout ter plekke aangroeien.

Mens


De klant

Wij doen er alles aan om de klant het meest gunstige slaapklimaat aan te bieden. Jarenlang onderzoek en deskundig advies heeft ons de duurzame Bruno producten gegevens zoals we die nu kennen. Dit in combinatie met onze service voorwaarden en scherpe prijs maakt het een fijne aankoop. Bovendien voldoen onze producten aan de hoogste gezondheidseisen en zijn ze geschikt voor mensen met allergieën. Het NOMITE-certificaat staat hiervoor.


Werknemers

Bruno heeft haar succes kunnen behalen door de inspanning van al onze werknemers. Daarom koesteren wij onze werknemers ontzettend en zorgen wij ervoor dat ze kunnen werken onder de beste omstandigheden met goede arbeidsvoorwaarden. Al onze producten worden overigens gemaakt binnen de Europese Unie.

Meer informatie over Bruno’s productie


Prijzen

Vaak horen wij dat een goed product niet goedkoop is. In traditionele vorm is deze uitspraak zeker waar: aan goede materialen en een deskundig ontwerp (zowel design en ergonomisch gezien) hangt vaak een duur prijskaartje. Toch proberen wij bij Bruno een excellent product voor een lagere prijs aan te bieden. Dit doen we door bijvoorbeeld tussenhandelaren over te slaan en gelijk aan onze klanten verkopen. Dit doen we natuurlijk onder de beste voorwaarden zoals gratis verzending en ophaalservice en de 30 dagen proefslapen incl. niet-goed-geld- terug garantie. In de beddenbranche is het gebruikelijk dat een retour wordt verrekend met een voucher waardoor een klant aan het bedrijf verbonden blijft. Wij vinden dat u recht heeft om uw geld terug te krijgen wanneer Bruno toch geen match was..